1/2 pension

Halbpension

Halfpension

Media pensión

Half board

Chambres

Kamers

Zimmer

Habitacione

Rooms

Tarifs

Preisliste

Tarieven

Tarifas

Tariffs

Tourisme

Tourism

Tourismus

Toerisme

Tourismo

Liens

Links

Links

Links

Liens

Home

Home

Accès

Access

Access

Locatie

Acceso

Avis Clients

Avisos clientes

#Customers reviews

#Customers reviews

#Customers reviews

Les chambres

Zimmer

Habitaciones

Kamers

Rooms

Infos légales

Legales notices

Información legal

Legales notices

Legale notices

Le restaurant

Restaurant

Restaurant

Restaurante

Restaurant

Hôtel

Hotel

Hotel

Hotel

Hotel

Infos +

Infos +

Infos +

Infos +

Infos +

 • Hôtel Providence Egliseneuve d’Entraigues

 • Hôtel Providence Egliseneuve d’Entraigues

 • Hôtel Providence Egliseneuve d’Entraigues

  You are here >> Toerisme
  De meren van het Sancy gebergte
  Door vulkanische activiteit ontstonden in de Auvergne ontelbare magnifieke bergmeren die allen hun eigen specifieke charme hebben. Ze zijn heel divers van kratermeren met maanlandschap, recreatieve meren en natuur beschermde meren. De flora en fauna zijn onvergetelijk!

  Super Besse
  --

  La Godivelle
  Op 12 km van ons dorp bevinden zich twee echte kratermeren met vulkanisch maanlandschap. Het is in de zomer vaak drukbezocht door bergwandelaars. Gezien de schoonheid ervan, heeft men het opgenomen in één van de GR (grote wandelroutes door Frankrijk) routes. Het dorpje tussen beide meren is heel schilderachtig en beschikt over een aardige bistro. Voor de sportieve wandelaars is het zeker te doen, maar houd wel rekening met een behoorlijk stijgingspercentage.
   
  Salers
  Volgens vele Fransen het mooist bewaard gebleven middeleeuwse dorp van Frankrijk. De architectuur geeft u het idee een film van Harry Potter binnen te lopen. Het oergezellige dorp is ook bekend om zijn bijzondere ambachtelijke producten, t.w. Salerskaas, vleeswaren van de Salerskoeien, handgemaakte biscuits en borduurwerk. Vanzelfsprekend biedt het dorp bistrots en brasseries met leuke terrassen die een bezoek zeker waard zijn. Het is ruim een uur rijden met een magnifieke route onder meer over de Puy Mary met een fantastisch vergezicht.
   
  Besse
  Een klein typisch stadje uit de omgeving met een gezellige middeleeuwse dorpskern, veel terrasjes waar men het plaatselijke bier (jawel!) combineert met de regionale boerenkeuken. Het ligt op 20 minuten rijden van ons hotel.
   
  Le Mont Dore en La Bourboule
  Deze historische plaatsen zijn vooral bekend door hun thermen in de zomer en de laatste twee ook vanwege de wintersport. De mondaine ambiance, de sfeervolle winkelstraten en hun casino in klassieke stijl zijn kenmerkend.
   
  Saint-Nectaire
  Natuurlijk bekend om zijn kaas, maar ook een mooi historisch plaatsje met een beroemde romaanse kerk. Volgens sommigen behoort deze bij de 10 mooiste kerken van Frankrijk.
   
  Vallée de ChaudefourOp een half uur rijden van ons dorp, komt u in een waarlijk schitterende vallei waar de natuur ongerept is. Het is een beschermd natuurgebied. In de schemering is de kans heel groot dat u dieren in het wild waarneemt. In een kleine dorpsgemeenschap van circa 25 huizen, bevindt zich een leuke bistro met terras en een prachtig uitzicht. De keuken is ambachtelijk en wordt bestierd door een echtpaar dat alles zelf bereidt.  

  Lac Chambon
  Veruit de meeste meren in de Auvergne zijn beschermd natuurgebied en mag er niet worden gerecreëerd. Er zijn gelukkig een paar uitzonderingen, waaronder deze op circa een half uur rijden bij ons vandaan. Hier kunt u recreëren op het strand met uw kinderen en genieten van watersportactiviteiten. Het meer is voorzien van allerlei horeca etablissementen met ruime keuze. Gegarandeerd een dag vakantieplezier!

  Château Murol
  Dit vlakbij Lac Chambon gelegen dorp heeft een uniek gelegen Middeleeuws kasteel. Hier worden zomers heel  regelmatig riddertoernooien en andere evenementen gegeven. 

  Lac Pavin
  Ligt op 10 km van ons dorp, dus nauwelijks 10 minuten rijden. Het is, evenals Lac Pavin, geschikt voor recreatieve doeleinden. Er mag hier echter niet worden gezwommen. Er zijn wel waterfietsen en kano's te huur en er is een schilderachtig hotel met groot terras aanwezig.

  Overige meren
  In de buurt van Egliseneuve zijn nog meer prachtige meren, die qua natuurlijke schoonheid nog meer te bieden hebben. Deze zijn echter slechts te bewonderen door er te gaan wandelen, foto's te maken. Er mag absoluut niet worden gerecreëerd. Voor liefhebbers van botanica, ornithologie of entomologie valt hier veel te genieten! Om er enkele te noemen: Lac Chauvet, Lac des Lastioules, Lac d'Esclauze, Lac Landie (toegankelijk voor vissers). Allen binnen een straal van 10 tot 15 km.
   
  Egliseneuve d’Entraigues
  Ons dorp heeft natuurlijk ook het een en ander te bieden. Het is vooral bekend om zijn twee prachtige watervallen die zich op 1,5 km van de dorpskern bevinden. Voorts is ons Romaans Kerkje een monument dat een bezoek zeker waard is. Egliseneuve heeft een Maison des Fromages, waar u kazen uit de streek kunt proeven en u een korte educatieve film toont over de verschillende appellations, hun bereidingswijzen en hun smaakprofielen. Het is tevens het informatiecentrum van het Office de Tourisme du Sancy. Er kan vlak bij ons dorp ook op forel worden gevist!


  Hôtel de la Providence
  Miriam et Cédric
  Route de Besse
  63850 Egliseneuve d’Entraigues
  Tél : 33 (0)4.73.71.90.03 ou 33 (0)6.56.71.43.26
  Email : hotel-providence@orange.fr
      


  Top